BÀI GIẢI ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH VÀO LỚP 10 TP HỒ CHÍ MINH 2013

BÀI GIẢI ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH  KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG Khoá ngày 21 tháng 06 năm 2013 tại TP.HCM



Tải BÀI GIẢI ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH VÀO LỚP 10 TP HỒ CHÍ MINH 2013 PDF







Hãy like và share nếu bạn thấy hữu ích:

Leave a Comment


Phiên bản Text

KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG Khoá ngày 21 tháng 06 năm 2013 tại TP.HCM Moân thi : ANH VĂN Thời gian: 60 phút (không tính thời gian giao đề)

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts) 1. - “_______ stay with Vietnamese friends in the college dormitory?” - “Sorry, but I disagree with you, Ben. There’s no chance to practice speaking English then.” A. I think B. How can we C. What about D. Why don’t we 2. The Lunar New Year normally comes _______ late January or early February. A. at B. in C. on D. since 3. Lan walks past the boutique everyday_______ her way to school. A. through B. at C. on D. from 4. Auld Lang Syne is a song _______ is sung on New Year’s Eve. A. it B. whose C. when D. that 5. After an hour walking between the green paddy _______, we finally reached the village entrance. A. fields B. courts C. yards D. places 6. Areas in the countryside can _______ some rain during the day. A. reach B. wish C. expect D. turn 7. We shouldn’t do_______bad to the environment. A. nothing B. anything C. everyone D. someone 8. _______ television, people can get the latest information and enjoy interesting programs. A. Though B. Because C. Therefore D. Thanks to 9. The Internet is now_______ not only in cities, but also in the countryside. A. careful B. available C. helpless D. interested 10. – “Could you do me a favor, please?” - “_______” A. Let me help you. B. Yes, go ahead! C. No, Thanks. I’m fine. D. Sure. What can I do for you? Answers: 1. D 2.B 3.C 4.D 5.A 6. C 7.B 8.D 9.B 10.D

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0,5 pt) 11. My uncle doesn’t care how much does the car cost; he is buying it anyway. A B C D 12. Stop making so much noise or the neighbors will get angrily. A B C D Answers: 11. B 12. D

III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts) Many countries in Asia, such as Japan, Taiwan, the Philippines, Indonesia, are very (13) _______ to the Pacific Rim which is (14) _______ as the “Ring of Fire”. These countries are affected by more earthquakes and volcanoes than anywhere else in the world. People in these countries may (15) _______ landslides, liquid rock, ash and tidal waves as a result. In June 1991, Mount Pinatubo (16) _______ the Philippines erupted. Despite scientist’s advance warning of the (17) _______, hundreds of people were killed. The area around the volcano was badly damaged. Flows of very hot ash and liquid rock forced people to run away from the area. They were not able to go back (18) _______ several months afterwards. 13. A. close B. similar C. used D. pleasant 14. A. know B. knew C. known D. knowing 15. A. experience B. enjoy C. take D. discover 16. A. at B. in C. on D. from 17. A. tornado B. storm C. eruption D. earthquake 18. A. since B. on C. before D. until Chú ý: Thí sinh chỉ ghi mẫu tự A, B, C, hoặc D vào ô trả lời Answers: 13.A 14.C 15.A 16.B 17.C 18.D

IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False. (1.0 pt) It might sound strange to you but these are some important rules. If you want to pass examinations, then study grammar. However, if you want to become fluent in English, try to learn English without studying too much grammar because that will only slow you down and confuse you. You will think about the rules when creating sentences instead of speaking naturally like a native speaker. Some native speakers do not know so many grammar rules as non-native students do. Everyone can speak at least one language whether they are intelligent, or lack some brain power. This could be achieved by being surrounded by that language at all times. You may notice that there are also some people who study abroad and learn very little. That is because they go to an English speaking school, but find friends from their own country and don’t practice English. Some others can speak English well because they live in an English speaking environment. Therefore, why don’t you surround yourself with English? Make rules with some friends that you will only speak English when meeting up for a coffee, for example. You can also carry around an iPod and listen to English as much as possible. 19. You don’t need to study too much grammar to be fluent in English. 20. You need to be quite intelligent to study a language well. 21. Living in an English speaking environment, people will learn the language better. 22. An iPod may be useful for you to improve your listening skill. Thí sinh viết đầy đủ từ True hoặc False vào ô trả lời Answers: 19. True 20. False 21. True 22. True

V. Use the correct form of the word given in each sentence . (1.5 pt) 23. There have been many ________________in the field of telecommunications. (innovate) 24. I love her voice. She always speaks to me ______________. (soft) 25. Mr Brown is a famous _______________ in the town. (environmental) 26. Banh Chung is a kind of ______________ rice cake. (stick) 27. Everyone loves him because he is ___________ to others. (help) 28. It’s not easy to ______________ all new words you come across when reading. (memory) Answers: 23. innovations 24. softly 25. environmentalist 26. sticky 27. helpful 28. memorize VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentences. (1.0 pt) 29. He would be healthier, if he __________ so much. (not, smoke) 30. Road users _________ by law to wear quality safety helmets. (force) 31. Please wait right here until Katie _______ back. (come) 32. His daughter is keen on _________ with Barbie dolls. (play) Answers: 29. didn’t smoke 30. are enforced 31. comes 32. playing

II. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. ( 2.0 pt) 33. The weather is fine, but Thu is still bringing a raincoat with her.  Although _______________________________________________________________ 34. “Do your homework, son”, said the mother.  The mother told __________________________________________________________ 35. No other members in the class are as tall as Lucie is.  Lucie is the _____________________________________________________________ 36. When was the last time you watched an action movie?  When did _______________________________________________________________ Answers: 33. Although the weather is fine, Thu is still bringing a raincoat with her. 34. The mother told her son to do his homework. 35. Lucie is the tallest in the class. 36. When did you last watch an action movie? Phạm Tấn Hoàng (Trường THPT Vĩnh Viễn – TP.HCM)

BÀI GIẢI ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH VÀO LỚP 10 TP HỒ CHÍ MINH 2013